Charlton & Jenrick Fireline FQ 8

De Charlton & Jenrick Fireline FQ 8 heeft een rendement van 81% en een vermogen van 8 kW. Voorzien van een brede en hoge ruit, waardoor je prachtig zicht hebt op het vlammenspel. Geniet van de warmte en de gezellige sfeer van deze moderne houtkachel, die de blikvanger van iedere ruimte vormt. Daarnaast is deze houtkachel multifunctioneel inzetbaar. Je kan met deze kachel namelijk ook stoken met kolen.

Energielabel

2.050,00

Direct Leverbaar

Charlton & Jenrick Fireline FQ 8 houtkachel

Dit model wordt niet standaard voorzien van een houtopslag. Deze is wel optioneel verkrijgbaar. Kies voor de optie om deze kachel uit te breiden met een houtopslag, zodat je het nodige hout altijd binnen handbereik hebt om de kachel bij te vullen.

Materiaal van de Charlton & Jenrick Fireline FQ 8

De Charlton & Jenrick Fireline FQ 8 is vervaardigd uit plaatstaal met gietijzeren deur. Dankzij de warmte obserberende werking van de gietijzeren deur wordt de ruimte effectief en zuinig verwarmd. De verbrandingskamer bestaat uit gegoten keramische wanddelen met een stalen binnenmantel.

Installatie van de kachel

Deze kachel kan niet worden gemonteerd op een gedeelde schoorsteen. De Charlton & Jenrick Fireline FQ 8 is voorzien van een boven- en achteraansluiting. Om de kachel gemakkelijk waterpas af te stellen beschikt deze over stelvoetjes.

De Charlton & Jenrick Fireline FQ 8 bedienen

Deze houtkachel is voorzien van hendels aan de voorzijde waarmee de primaire en secundaire luchttoevoer worden bediend. Door ook de secundaire luchttoevoer te bedienen Secundaire luchttoevoer zorgt ervoor dat het vuur zo zichtbaar mogelijk blijft, doordat de ruit niet zwart wordt. De tertiare lucht naar de kachel wordt automatisch geregeld. Dit zorgt voor een efficiënte verbranding, waardoor de Charlton & Jenrich Fireline FQ 8 optimaal verwarmt.

Stoken van de kachel

De kachel beschikt over een multi-brandstoffenrooster. Dit betekent dat zowel met hout als met kolen kan stoken. Maak hiervoor gebruik van goed gedroogde houtblokken die minder dan 20% vocht bevatten. Om met kolen te stoken worden Maxibrite rookloze briketten aanbevolen.

Charlton & Jenrick Fireline FQ 8 Loft Houtkachel voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel
Rendement
81%

Gemiddelde CO emissie

0,09%
Fijnstof per kubieke meter
13mg

Milieuscores

Extra informatie

Merk

Charlton & Jenrick

Model

Vrijstaand

Vuurzicht

Voorzijde

Garantie

2 jaar

Algemene Specificaties

Vermogen

8kW

Minimaal vermogen

5,8kW

Maximaal vermogen

8,2kW

Uitvoering

Dubbelwandig

Type warmte

Stralingswarmte

Energielabel

A+

Rendement

80%

Draaibaar

Keurmerk

CE

Hout opbergruimte

Luchtregelaar

Onder & Boven, ✓

Technische Specificaties

Aansluiting

Achteraansluiting, Bovenaansluiting

Doorsnede aansluiting

130mm

Fijnstof per kubieke meter

13mg

Gemiddelde CO emissie

0,09%

Schoneruitsysteem

Luchttoevoeraansluiting

Aansluitbaar op CV

Fysieke eigenschappen

Afmetingen (B x D x H)

44 x 31 x 57 cm

Gewicht

80kg

Materiaal

Plaatstaal

Afwerking

Hittebestendige lak

Kleur

Zwart

Weggewerkte aslade

© Copyright 2020 - Haarlemse Schoorsteenveger
Call Now Button