Trimline Woody Air 8

De Trimline Woody Air 8 is een moderne strakke kachel. De kachel is dubbelwandig uitgevoerd, wat betekent dat deze een convectieruimte rondom het toestel heeft. De kachel heeft een nominaal vermogen van 6,9 kW en een rendement van 80%. Met deze houtkachel haal je een uiterst efficiënte kachel in huis.

Energielabel

1.975,00

Direct Leverbaar

Trimline Woody Air 8 houtkachel

Materiaal van de Woody Air 8 kachel

De binnenbekleding is gemaakt van vuurvaste stenen. Dit heeft een isolerende werking waardoor het rendement van de kachel hoger is. De kachel is afgewerkt met hittebestendige verf. Deze verf is bestand tegen hoge temperaturen.

Installatie van de Trimline Woody Air 8 houtkachel

De kachel moet worden geïnstalleerd op een stabiele vloer. Bij een brandbare vloer is een vloerplaat verplicht in verband met rondvliegende vonken en as. De kachel moet minimaal 20 centimeter van een brandbare wand worden geplaatst. De afstand tot een onbrandbare muur is 10 centimeter.

Ingebruikname

De hittebestendige verf moet nog in de kachel trekken, dit gebeurt bij de eerste keer stoken. Leg daarom in het begin niks op de kachel en raak deze zo min mogelijk aan. Het verhitten van de verf kan stinken, zorg daarom voor een goede ventilatie. Tijdens de eerste keer stoken moet het deurtje iets openstaan, anders kan de deur blijven vastplakken aan de verf. Na het uitharden van de verf is de kachel beter beschermd tegen beschadigingen en vegen.

Stoken van de kachel

Voor een optimale verbranding dient het brandhout een vochtigheidsgehalte van 12-20% te hebben. De kachel heeft één schuif om de luchttoevoer van de kachel te bedienen. Bij het opstarten van het vuur dien je de schuif helemaal naar rechts te zetten. Op deze manier krijgt het beginnende vuur genoeg zuurstof. Als de kachel eenmaal brandt kan de schuif in het midden worden gezet, dan zal deze namelijk zijn nominale vermogen afgeven.

Trimline Woody Air 8 voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel
Rendement
80%

Gemiddelde CO emissie

0,09%
Fijnstof per kubieke meter
27,6mg

Milieuscores

Extra informatie

Merk

Trimline Fires

Model

Vrijstaand

Vuurzicht

Voorzijde

Garantie

2 jaar

Algemene Specificaties

Vermogen

7kW

Minimaal vermogen

3kW

Maximaal vermogen

8,6kW

Uitvoering

Dubbelwandig

Type warmte

Convectiewarmte

Energielabel

A

Rendement

80%

Draaibaar

Keurmerk

CE

Hout opbergruimte

Luchtregelaar

Onder

Technische specificaties

Aansluiting

Achteraansluiting

Doorsnede aansluiting

150 mm

Fijnstof per kubieke meter

27,6mg

Gemiddelde CO emissie

0,09%

Schoneruitsysteem

Luchttoevoeraansluiting

Aansluitbaar op CV

Fysieke eigenschappen

Afmetingen (B x D x H)

54 x 36 x 93 cm

Gewicht

90kg

Materiaal

Plaatstaal

Afwerking

Hittebestendige lak

Kleur

Zwart

Weggewerkte aslade

© Copyright 2020 - Haarlemse Schoorsteenveger
Call Now Button