Trimline Woody Loft Houtkachel

De Trimline Woody Loft kachel heeft een houten voet onder de kachel. Door deze voet krijgt de kachel een andere uitstraling dan andere houtkachels. De zijkant van de kachel heeft een geribbelde kant wat voor een stoer uiterlijk zorgt. De kachel heeft een nominaal vermogen van 6,4 kW en rendement van 80%.

Energielabel

2.525,00

Direct Leverbaar

Trimline Woody Loft houtkachel

Materiaal van de Woody Loft kachel

De binnenbekleding is gemaakt van vuurvaste stenen. Dit heeft een isolerende werking waardoor het rendement van de kachel hoger is. De kachel is afgewerkt met hittebestendige verf. Deze verf is bestand tegen hoge temperaturen.

Installatie van de Trimline Woody Loft houtkachel

De kachel moet worden geïnstalleerd op een stabiele vloer. Bij een brandbare vloer is een vloerplaat verplicht in verband met rondvliegende vonken en as. De kachel moet minimaal 20 centimeter van een brandbare wand worden geplaatst. De afstand tot een onbrandbare muur is 10 centimeter.

Ingebruikname

De hittebestendige verf moet nog in de kachel trekken, dit gebeurt bij de eerste keer stoken. Leg daarom in het begin niks op de kachel en raak deze zo min mogelijk aan. Het verhitten van de verf kan stinken, zorg daarom voor een goede ventilatie. Tijdens de eerste keer stoken moet het deurtje iets openstaan, anders kan de deur blijven vastplakken aan de verf. Na het uitharden van de verf is de kachel beter beschermd tegen beschadigingen en vegen.

Stoken van de kachel

Voor een optimale verbranding dient het brandhout een vochtigheidsgehalte van 12-20% te hebben. De kachel heeft één schuif om de luchttoevoer van de kachel te bedienen. Bij het opstarten van het vuur dien je de schuif helemaal naar rechts te zetten. Op deze manier krijgt het beginnende vuur genoeg zuurstof. Als de kachel eenmaal brandt kan de schuif in het midden worden gezet, dan zal deze namelijk zijn nominale vermogen afgeven.

De Trimline Woody Loft Houtkachel voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel
Rendement
80%

Gemiddelde CO emissie

0,07%
Fijnstof per kubieke meter
40mg

Milieuscores

Extra informatie

Merk

Trimline Fires

Model

Vrijstaand

Vuurzicht

Voorzijde

Garantie

2 jaar

Algemene Specificaties

Vermogen

6 kW

Minimaal vermogen

2,5 kW

Maximaal vermogen

2,5 kW

Uitvoering

Enkelwandig

Type warmte

Stralingswarmte

Energielabel

A

Rendement

80%

Draaibaar

Keurmerk

CE

Hout opbergruimte

Luchtregelaar

Onder, ✓

Technische Specificaties

Aansluiting

Achteraansluiting, Bovenaansluiting

Doorsnede aansluiting

150 mm

Fijnstof per kubieke meter

40 mg

Gemiddelde CO emissie

0,07%

Schoneruitsysteem

Luchttoevoeraansluiting

Aansluitbaar op CV

Fysieke eigenschappen

Afmetingen (B x D x H)

49 x 42 x 107 cm

Gewicht

150 kg

Materiaal

Plaatstaal

Afwerking

Hittebestendige lak

Kleur

Zwart

Weggewerkte aslade

© Copyright 2020 - Haarlemse Schoorsteenveger
Call Now Button